+45 22 82 01 10

HALMPILLER VS. ANDEN STRØELSE

Ved valg af strøelse er der flere forhold som afgør valg, nedenstående er de forhold som normalt afgør valget.

 

-        Kvalitet som strøelse herunder, støv ved udlægning og anvendelse, sugeevne og optagelse af ammoniak

-        Arbejdsindsats

-        Bortskaffelse

-        Tilgængelighed

-        Økonomi  

 

Halmpiller af en god kvalitet, har ved test vist sig som det bedste valg, i forhold til disse forhold. 


Der er dog andre vigtige forhold er som bør indgå i valget af strøelse, er strøelsens eventuelle indhold af skadelige stoffer.

Xstraw halmpiller er fremstillet af 100% ren dansk halm. Halmpille strøelse er et naturligt produkt, der fra naturens side ikke indeholder skadelige allergifremkaldende stoffer eller toksiner, og under presningen opnår halmen en meget høj temperatur, som sikre at der ingen svampespore eller smittefare er i de færdige piller.

 

Strøelse af træ kan indeholde forskellige allergifremkaldende og giftige stoffer, som kan være skadeligt eller direkte livsfarlige for dyr.

 

Dette skyldes at træ fra naturens side indeholder forskellige beskyttelsesmidler for at beskytte træet mod skadedyr, svampeangreb og nedbrydning. Mængden af disse stoffer afhænger af træsorten som er anvendt til strøelsen.

 

Ved anvendelse af strøelse fremstillet af træ, er det derfor vigtigt at kende indholdet af disse stoffer, samt tage hensyn til dyrenes følsomhed for disse stoffer.

 

Der bør aldrig anvendes produkter til strøelse, som ikke er fremstillet specifikt til dyrestrøelse, og der bør kun anvendes produkter hvor producenten eller leverandøren kan dokumentere indholdet af skadelige stoffer.

 

Træpiller, halmpiller eller andre produkter fremstillet til brændsel, og hvor indholdet ikke kendes, bør ikke anvendes som strøelse.